Tarinani

Olen syntynyt ja kasvanut Sauvon Liesniemessä. Perheeni on jatkanut rintamamiestilalla viljelyä, ja sokerijuurikkaan tuotannolla on ollut tärkeä rooli perheeni elannon turvaamisessa: lapsuuteni olen viettänyt juurikas- ja hernepelloilla ja isäni kuljetusyrityksen kuljetuksista sokerilla oli merkittävä rooli. Alle kouluikäisenä olin usein isän kanssa ajossa mukana ja muistan elävästi hajun Salon sokeritehtaan pihalla. Äitini on ollut aina tilan ulkopuolella töissä röntgenhoitajana.

Ehkä kotoa saadut näkökulmat niin maatalousyrittäjän kuin julkisen sektorin palkansaajan elämään ovat johtaneet siihen, että en osaa nähdä maailmaa mustavalkoisena. Jo pienestä saakka olen tuntenut voimakasta halua auttaa heikompia. Teininä tunsin suoranaista maailmantuskaa maailman sodista, kansanmurhista ja köyhyydestä.

Unelmani toteutui kun pääsin Helsingin yliopistoon opiskelemaan maailmanpolitiikkaa ja globaalin talousjärjestelmän rakenteita. Sivuaineiksi valikoituivat kehitysmaatutkimus ja kansantaloustiede. Pääsin opintojeni aikana kesätöihin ulkoministeriön Afrikan- ja Lähi-Idän osastolle, työharjoitteluun YK:n pakolaisjärjestön hankintaosastolle Geneveen ja Suomen Nigerian suurlähetystössä harjoittelin vienninedistämistä. Valmistuin maisteriksi vuonna 2012.

Elämä vei kuitenkin takaisin juurille, kun pääsin töihin eduskuntaan kansanedustajan avustajaksi ja innostuin kuntapolitiikasta kotikunnassani Sauvossa. Oli kotiintulon aika. Opiskeluaikoina vietetyt vuodet Helsingin yliopiston varsinaissuomalaisessa osakunnassa ja keskustelut keskustalaisten ystävien kanssa tekivät minusta maakunta-aatteen vankkumattoman kannattajan ja löysin poliittisen kotini keskustasta. Olen päässyt työssä ja luottamustehtävissä tutustumaan julkisen sektorin toimintaan monella tasolla.

Intohimonani on hyvä hallinto ja avoin päätöksenteko. Haluan olla mukana edistämässä näitä asioita myös jatkossa.