Ehdolla eduskuntaan 2019

Satu Simelius ehdolla eduskuntaan Varsinais-Suomesta

Olen Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtaja, ylitarkastaja ja valtiotieteiden maisteri. Oikeudenmukaisuutta puolustava tahtonainen. Kykyni tehdä uudistuksia ja lisätä avointa päätöksentekoa olen todistanut hoitaessani Sauvon kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävää.

Haluan eheän Suomen, jossa pidämme heikoimmista huolta ja hallinto palvelee ihmisiä. 

Kaikessa päätöksenteossa minua ohjaavat avoimuuden ja yhteisöllisyyden lisäksi OIKEUS ja KOHTUUS.

OIKEUS valita oma asuinpaikkansa – peruspalvelut kuuluvat kaikille

OIKEUS elää ilman häirintää ja kiusaamista – koulukiusaamiselle stoppi, suostumuksen puute raiskauksen määritelmään ja kovemmat rangaistukset seksuaalirikoksista.

OIKEUS perustoimeentuloon – ensi vaalikaudella on luotava pohja negatiiviseen tuloveron periaatteella toimivalle perustulolle

KOHTUUS luonnonvaroja ja ympäristöä kohtaan – meidän tehtävämme on jättää maapallo seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin me sen saimme

KOHTUUS kanssaihmisiä kohtaan – Suomi menee eteenpäin vain jos teemme yhteistyötä, kuuntelemme ja kunnioitamme toisiamme.

Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava OIKEUSvaltioperiaatetta. Suomen tulee jatkossakin puolustaa kansainvälisiä sopimuksia ja lakiin pohjautuvaa julkisen vallan käyttöä maailmalla.

Tule mukaan tekemään oikeudenmukaisempaa Suomea!