Sauvon Keskusta päätti esittää minua Keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi kokouksessan 13.9.2018. Olen todella innoissani, sillä uskon että puolueen tulevaisuus ratkaistaan piiritasolla ja Varsinais-Suomessa on paljon tehtävää koko maakunnan kehittämisessä.

Tavoitteeni piirille lyhyesti:
1) Ohjelmatyön ja poliittisten avausten vahvistaminen
  • Piirin on tehtävä järjestelmällistä ja jatkuvaa ohjelmatyötä erityisesti maakunnallisiin kysymyksiin liittyen, mutta myös omien yhdistysten tukemisiksi kunnallisissa kysymyksissä. Piirin oma seurakuntavaaliohjelma on hyvä esimerkki siitä, missä piiri on tänä vuonna onnitunut: piirin oma ohjelma ilmestyi hyvissä ajoin kunnallisjärjestöjen avuksi
  • Piirin painoarvo tulee kasvamaan merkittävästi jos maakuntauudistus menee maaliin kuten toivomme. Varsinais-Suomen ja sen kaikkien seutukuntien kehittämisen ajatukset on noustava piirin toiminnasta.
  • Piirin on kirkastettava omat poliittiset ja järjestölliset tavoitteensa ja pyrittävä edistämään niitä kaikialla missä meillä on luottamushenkiöitä: kunnissa, maakunnallisissa elimissä, puoluevaltuustossa ja puoluehallituksessa.
2) Järjestötyön rasittavuuden vähentäminen
  • On ikävä ja tunnettu tosiasia, että tekijöiden määrä vähenee joka yhdistyksessä ja työt kasaantuvat harvojen harteille: yhdistysten puheenjohtajat ja sihteerit kaipaavat tukea ja apua. Piirin omat ”puheenjohtajapäivät” tai ”järjestöpäivät” laadukkaalla ohjelmalla voisi olla paikka jakaa hyviä käytäntöjä ja lisätä samalla järjestötyön arvostusta.
  • Piirin on edelleen ajettava puoluehallituksessa ja puoluevaltuustossa puoluen sääntöjen uudistamista ja puoluetoimiston tehtävänjakoa niin, että paikallisyhdistyksissä voitaisiin keskittyä poliittiseen toimintaan eikä vain kokousten järjestämiseen, kokousilmoittamiseen ja papereiden pyörittämiseen.
3) Modernilla viestinnällä yhteisöllisyyttä ja vaikuttavuutta
  • Piirin on luotava netissä toimivia verkostoja, jossa esimerkiksi kaikki Varsinais-Suomen keskustalaiset sivistyslautakuntien jäsenet voivat käydä vapaamuotoista keskustelua ja kehitellä ajatuksia piirin linjauksille.
  • Kunnallisjärjestöt ja paikallisyhdistykset järjestävät paljon hienoja tapahtumia, jotka eivät tavoita ihmisiä: massatapahtumien kultainen aika ei välttämättä koskaan enää palaa, mutta tapahtumista kannattaa kertoa pääviestit somessa ja lehtien palstoilla myös niille, jotka eivät päässeet mukaan!
  • Puolueen tulee tarttua tosissaan siihen haasteeseen, että yhä harvempi suomalainen kiinnostuu pitkäaikaisesta vaikuttamisesta vaaleilla valituissa  toimielimissä. Meidän on sekä lisättävä puolueen jäsenten vaikutusmahdollisuuksia piirin politiikkalinjauksiin myös piirikokousten välillä, että tuettava kunnallisjärjestöjä kuntapäättäjien motivoinnissa.

 

Piirin nykyinen puheenjohtaja, somerolainen Jani Kurvinen on ilmoittanut luopuvansa tehtävästä. Uusi puheenjohtajisto vuodelle 2019 valitaan Keskustan piirin syyskokouksessa 17.11.2018.

CUPCAKE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *